Cveće kao oplemenjivač života

Ukoliko ste poželeli da svoju kancelariju oplemenite nečim lepim, kako bi ona izgledala prirodnije i prijatnije za rad razmislite o tome da prostor oko vas ukrasite biljkama, to je siguran pogodak jer je dokazano da prisustvo biljaka i prirodog zelenila deluje opuštajuće na čoveka, a osim toga biljke su i glavni prečišćivači vazduha.

Zato su glavobolje i umor veoma retki na radnim mestima na kojima ima puno biljaka. Oko vašeg radnog stola mogu se naći zelene biljke koje su vrlo efikasne i otporne u ovom tipu zatvorenih prostorija. Evo nekoliko predloga. Kaladijum je pravi božanstveni mamac pogleda. Da bi listovi kaladijuma izgledali atraktivno, trebalo bi mu obezbediti svetlo stanište. Samo odraslim biljkama odgovara sobna temperatura, dok mlade biljke vole onu od oko 22 stepena. Listovi kaladijuma obogaćuju vazduh svežim kiseonikom. Plameni štit je takođe veoma efikasna biljka u prostoru. Ove tropske biljke vole toplije prostorije. Mogu se posaditi i u neko udubljenje od starog panja, gde izgledaju sasvim prirodno, kao da su njegov deo. Fikusi takođe imaju za cilj oplemenjivanje životnog prostora i prečišćavanje vazduha. Vole sunčana mesta, ali ona koja su zaštićena od direktnih vazdušnih strujanja. Pojedine vrste barskih biljaka takođe mogu veoma interesantno izgledati u radnom ambijentu, pogotovo ukoliko se kombiluju sa nekom sobnom fontanom ili akvarijumom sa ribicama. Ove biljke vole polusenovita mesta i stoga su omiljene za ozelenjavanje kancelarija. Vaše police su odlično mesto za saksije sa ovim biljkama.

Razne vrste difenbahija idealne su za kancelarijske uslove. Ovalni listovi sa različitim zelenim šarama i ne tako veliki zahtevi čine ove biljke veoma interesantnim. Žbunaste ili zeljaste vrste odlične su za radni prostor. Vole svetla mesta i veliku vlažnost vazduha, ali ni njima promaja neće prijati. Ako je vaša kancelarija prostrana, palma će biti idealno rešenje za nju. One su izuzetno efikasne u prečišćavanju vazduha, ali i vrlo otporne. Biljke osvežavaju i prečišćavaju vazduh i smanjuju količinu štetnih materija. Ukrasne biljke poželjne su i iz estetskih i iz ekoloških razloga.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio