Džeri je preživeo snežnu oluju

Pre tačno mesec dana, jedan 81.-godišnji gospodin krenuo je svojim kolima na put u Grandnervil, u SAD-u, a put koji je trebao da traje 3 sata pretvorio se u agoniju od 6 dana. Ameriku je pogodila velika snežna oluja a Džeri Žuret ostao je zavejan u svom automobilu. Preživeo je zahvaljujući tome što je jeo sneg i kroasane koje je poneo na put, u poseti bratu.

Jutro 24. februara, započelo je upozorenjem kalifornijske patrole sa autoputa da se približava loše vreme i velika oluja. Džeri je smatrao da sneg u Kaliforniji ipak ne može biti toliko opasan pa se odvažio na put, a za deonicu je, umesto glavnog autoputa kojim bi inače išao, izabrao manje prometan sporedni put koji jeste nešto duži ali kojim bi on, po njegovoj proceni, trebao brže stići do svog brata. Ali pošto su sneg i vetar otežavali vidljivost, slučajno je skrenuo na još manji put gde se zaglavio, i to na samo 24km od svoje kuće. Zavejan u snegu i sakriven u svom tamnozelenom Ford Escape-u, Džeri je preživeo sedam dana i šest noći dok nije bio spašen, a pored sebe je imao samo sneg koji je otapao u vodu za piće, i korpu kroasana koje je, kao poklon, poneo bratu. Mobilni telefon nije mogao da koristi jer signala zbog oluje i snega nije bilo. U međuvremenu, nakon četiri dana od kojih se Džeri Žuret nije čuo, njegova porodica je prijavila njegov nestanak kancelariji šerifa okruga Injo 28. februara. Po Džerijevu nesreću, ponovna mećava koja se dogodila 1. marta, odložila je potragu sve do 3. marta. Šerifova kancelarija je počela da traži na terenu, dok je kalifornijska patrola na autoputu tražila vazdušnim putem. Oko podneva tog dana, uz pomoć slabog signala mobilnog telefona identifikovana je njegova lokacija. Spasilačke ekipe su fokusirale svoju potragu posebno na oblast u blizini Doline Smrti gde se Džeri nalazio ali da nevolja bude veća, Džerijev auto izgledao je kao stena pošto je skoro ceo bio zatrpan snegom. Nakon šest sati pretraživanja područja, spasilački helikopter se vraćao da dopuni gorivo, a njegov pilot tada je slučajno pogledao dole i oštrim okom uspeo da spazi zamrznuti ford. Kada se helikopter približio, prozor automobila se otvorio, a jedna ruka mahala je u znak pomoći, Džeri je bio živ.

O ovoj vesti nije se ranije pisalo jer porodica nije bila sigurna hoće li ovaj vremešni gospodin preživeti, međutim Džeri je pre nekoliko dana konačno stao na svoje noge i pušten je iz bolnice. Po izlasku je izjavio kako se nada da sneg više u životu neće videti.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio