Henri Kavil ostaje Supermen

Čuveni engleski glumac Henri Kavil ostaje u ulozi najomiljenijeg superheroja planete – Supermena, potvrdio je juče dotični na svom fejsbuk profilu.

Naime, Henri je sve fanove Supermena oduševio svojim prvim pojavljivanjem u ulozi ovog junaka kada je pre skoro 10 godina zaigrao u filmu “Čovek od čelika”. Nakon par neuspelih pokušaja ponovnog pokretanja franšize, Henri Kavil, poznat i po ulozi u popularnoj seriji Veštac, prvi je glumac koga je široka publika prihvatila i zavolela kao Supermena. Tu ulogu on je ponovio u još nekoliko filmova, poput “Supermen protiv Betmena” i “Liga Pravednika”, ali već dugo godina unazad šuškalo se o tome kako će uloga novog superheroja sa planete Kripton najverovatnije pripasti nekom mladom Afro-Amerikancu, pa čak i Japancu.

Ovaj trend aktuelan je u Holivudu već neko vreme, pa su mnoge uloge u kojima su, u originalu, igrali belci, poput Male sirene Ariel ili čak i čuvenog agenta 007 Džejmsa Bonda, sada poverene Afro-Amerikancima. Zato je na opšte oduševljenje prihvaćena vest da će se čuveni 40-godišnjak ponovo naći u ulozi Supermena.

Da podsetimo, prvi i najpopularniji Supermen i dalje je glumac Kristofer Riv koji je junaku iz stripa udahnuo život na filmskom platnu kroz prva tri originalna dela. Nakon pada sa konja i teške povrede kičme, Riv je do kraja svog života ostao paralizovan od vrata na dole i kroz život je funkcionisao samo zahvaljujući invalidskim kolicima koja su se kontrolisala glasom i vazdušnim pneumatikom. Pa ipak, njegova supuga Dana Riv tvrdi da je Kristofer i u privatnom životu bio pravi Supermen i „Čovek od čelika“ jer se svako jutro budio pre nje i donosio joj kafu u krevet, iako je bio paralizovan.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio