Instant pivo u prahu

Postoji instant mleko u prahu, instant kafa, čaj pa i instant čokolada, bilo je samo pitanje vremena kada će neko izmisliti i instant pivo u prahu.

Nezel Klosterbrau je pivara u istočnom delu Nemačke koja je najviše razmišljala o ovom proizvodu, a potom je, početkom godine, uspela da osmisli ovaj proizvod i ponudi ga potrošačima, ljubiteljima piva, širom sveta. Ova fabrika osmislila je način da napravi pivo u prahu, koje kada se pomeša sa vodom, ima isti ukus kao originalno fabričko pravljeno pivo. Tako barem tvrde njegovi tvorci ali i oni koji su imali prilike da probaju ovakvo pivo. Za svoje pivo, ova nemačka kompanija kaže da je prvo visokog kvaliteta i da svim pivopijama pruža mogućnost da konzumiraju ovu tečnost bilo kada i bilo gde, bez nošenja staklene ambalaže i kabastih limenki.

Proces pravljenja instant piva toliko je usavršen da iz pivare poručuju da će uskoro svim potrošačima biti ponuđeno nekoliko ukusa, a otvorena je mogućnost priključenja i svih svetskih brendova. Za leto se, osim prvenca, svetlog piva, najavljuju i tamno pivo, pivo sa ukusom limuna i grejpfruta.

Naše pivo je prvo kompletno pivo na svetu u prahu i moglo bi da promeni svet. Dodajte vodu i dobićete pivo sa potpunim ukusom piva, uključujući alkohol i ugljen-dioksid i neverovatnu, gustu penu. U principu, možemo proizvesti bilo koje pivo na svetu korišćenjem ove metode, tamno pivo, svetlo pivo, indijsko bledo pivo, bilo kakvo! – izjavio je Stefan Friče, generalni direktor pivare Nezel Klosterbrau za Njujork Tajms.

Friče kaže da će pivopije u početku najverovatnije biti skeptične prema svom pivu u prahu, ali je naglasio da ovaj inovativni proizvod nije osmišljen kako bi zanenio klasično pivo. Isto tako, skepticizam će, prema njegovom mišljenju trajati samo dok se ne proba prva kesica piva u prahu. Ovo nije prvi pokušaj pretvaranja ove poslastice u proizvod u prahu ali je zato prvo uspešno napravljeno pivo u prahu koje sadrži i alkohol i ugljen dioksid.

Želimo potpuni ukus piva. Imamo penu, ukus, ugljen-dioksid i alkohol u obliku praha, apsolutno je fascinantno da smo uspeli! – rekao je Stefan Friče.

Možda je na pomolu proizvod koji će napraviti revoluciju u svetu piva i njegovih ljubitelja. Iako cela priča podseća malo na priču o pravljenju alkoholnih pića bez dodavanja alkohola, u današnjem svetu modernih đakonija i svakojakih tendencija, možda se i mogu zamisliti momci koji, uz instant kafu, kašičicom žurno vrte i po krigli kako bi umutili svoj omiljeni napitak pre početka fudbalske utakmice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio