Intelova daska za surfanje nove generacije

Evo jedne radosne vesti za sve ljubitelje interneta koji svoj posao vole da nose i na godišnji odmor. Naime, do sada su u velikoj meri za posao na terenu korišteni laptop kompjuteri koji se zbog svojih dimenzija prenose sa lakoćom. Njima se možemo koristiti na putu, u parku, na odmoru ili drugim mestima koja su nekada bila nedostupna.

Međutim, tehnika i dalje napreduje. Zato su stručnjaci izmislili novo čudo. To je ova neobična daska za surfovanje, a sa ovim računarom možete bukvalno i u vodu. U skladu sa letnjom sezonom, „Intel“ je predstavio vlastitu dasku za surfovanje na talasima u koju je ugradio tabletni računar sa svom potrebnom tehnologijom. Čini se da je izraz „surfovanje internetom“ ovim dobio novi smisao, jer „Intelova“ daska upravo to i omogućava, a istovremeno je to i surfovanje na talasima. Izgled nove sprave, koja je nazvana „Intel Wireless Technology Surfboard“, u suštini je jednostavan. U dasku za surfovanje ugrađen je tablet PC računar koji se povezuje sa internetom bežičnom računarskom mrežom preko wifija ili bluetoth-a.

Ovaj računar je i potpuno energetski nezavistan jer se napajanje dobija pomoću solarnih ploča koje se priključuju na računar u trenucima odmora, a sunca na plaži sigurno neće nedostajati. Iz Intela poručuju da ova novina garantuje vrlo veliku autonomiju u radu. Da li je ovakva daska za surfing isprobana u praksi, pitaćete se. Odgovor na to pitanje je potvrdan. Dasku je na talasima isprobao profesionalac Dankan Skot. Međutim, zasad nije poznato da li je istovremeno surfovao i na vrhu talasa i na internetu. To je, složićete se, ipak teško izvodljivo. Prednosti ovog najnovijeg izuma su višestruke.

Zamislite samo da odsad možete da se ljuljuškate na talasima na svom odmoru i da za to vreme pričate sa prijateljima i porodicom. Možda ćete moći čak i da im pošaljete koju sličicu ili video poziv direktno sa talasa nekog mora ili okeana, čisto da se zaista uvere koliko uživate.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio