Jedanaestogodišnjak vozio bicikl 130 kilometara da bi se požalio svojoj baki

U odlučnost jednog deteta nikada ne treba sumnjati jer ono što nama može delovati nemoguće i nerealno, ne sprečava dečji um da zamišljeno i odlučeno sprovede i u delo. U ovo je uverila i majka 11.-godišnjeg dečaka koji je, pre nekoliko dana, nakon svađe, seo na svoj bicikl i prešao čak 130 kilometara kako bi stigao do svoje bake i požalio joj se.

U svim kineskim medijima odjeknula je vest kako je maloletni dečak iz Hangdžoua, iz kineske provincije Džeđijang, nakon svađe sa majkom, seo na svoj bicikl i uputio se do svoje bake, majčine majke, kako bi joj se požalio i potražio utehu. Ovu svoju odluku on je čak i saopštio majci jer je bio siguran da će baka stati na njeguvu stranu ali mu majka nije verovala jer je bakina kuća udaljena oko 140 kilometara od njih, u gradiću Međiangu. Kada je video da rasprava sa majkom neće uroditi plodom, dečak je u svoj ranac stavio flašu vode i pola hleba koliko je našao u kući, a potom je seo na svoj bicikl i uputio se u vožnju koja je trajala impresivna 23 sata. Vozeći bicikl po prometnim putevima i autoputevima dečak nije stajao i nije odustajao od svoje namere, a pauze je pravio samo kada ga njegove malene noge više nisu služile i tada bi stajao tek toliko da predahne, pojede koji zalogaj hleba i popije malo vode. Nakon 23 sata vožnje, 11.-godišnji dečak uspeo je pređe impresivnih 130 kilometara i nalazio se na svega satićak vremena vožnje od bakine kuće. U toku večeri, prolaznici su primetili iscrpljenog dečaka na ulazu u tunel, a pošto je njegov nestanak već postao nacionalna vest, pomah su zaustavili dete i pozvali policiju. Kada su policajci pitali dete odakle je i šta radi pored opasnog tunela, bili su šokirani kada su saznali da je mlađani Kinez gotovo neprekidno vozio skoro 23 sata kako bi iz Hangdžoua stigao do bake, u Međiang.

Dečak je tada već bio toliko iscrpljen da su ga do službenih kola policajci preneli u rukama. Portparol policije rekao je novinarima da se dečak kretao po komplikovanoj putnoj infrastrukturi koristeći samo putokaze, zbog čega je nekoliko puta skrenuo pogrešno tokom svog putovanja. Ipak, uprkos lutanju, dečak je manje više ostao na kursu i bio je na svega sat vremena od kuće svoje bake. Pripadnici policije uradili su pravu stvar i obavestili dečakovu majku ali pošto nisu želeli da razveju njegove nade i napor, u stanicu su doveli i dečakovu baku koja je bila i cilj ovoga puta. Prilikom dolaska, majka dečaka je sa olakšanjem rekla kako je smatrala da su detetove reči samo puka pretnja, a ono što je najbitnije jeste da je osim svoga sina, dobila i grdnju od svoje majke koja je u policijskoj stanici čekala besna i spremna da, kao i uvek bezuslovno podrži svoga unuka. Cela svađa nastala je upravo zbog toga što je dečak prolećni raspust želeo provesti kod bake, a majka mu to nije dozvoljavala.

Sada, pošto je do bake stigao sam, na svom biciklu, prešavši put od 130 kilometara, njegova želja bila je ispunjena, uz majčino obećanje da će i letnji raspust biti rezervisan, kod bake, na selu. Neka Vam ova priča bude nauk da slušate svoju decu i njihove reči ne shvatate olako, njihove želje vođene su srcem, a ne realnošću.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio