Mama, tata, pas i kravata

Neki od vas, možda su baš danas odlučili da na posao odu malo pristojnije obučeni, ili su jednostavno u prilici da danas ponesu odevni predmet koji se sve manje i manje koristi u svakodnevnom životu – reč je naravno o kravati.

Međutim, većina je ovaj komad materijala vezan oko vrata, odmah okarakterisala kao nepotreban i nefunkcionalan detalj, najviše zbog komplikovanog čvora u koji se kravata veže. Ali treba da znate, postoji i ona estetska i praktična uloga kravate. Kravata pre svega pokriva, ne baš najlepši deo košulje – mesto gde se ona kopča, a svojom izduženom formom naglašava vertikalu tela, čime pomaže da izgledate viši. U krajnjoj liniji, kravata doprinosi luksuznijem izgledu i dodaje još malo boje i teksture kompletnoj slici.

Pažljivo birajte svoje kravate, jer one mogu reći dosta toga o ličnosti čoveka koji ih nosi, njegovom položaju i ukusu. Obratite pažnju na kvalitet materijala i izrade, kao i na sam desen i mogućnost kombinovanja sa ostatkom svoje garderobe. Dok su ranije jednostavne i uglavnom jednobojne kravate bile namenjene poslovnim ljudima i dnevnom nošenju, a one od satena ili desenirane za veče i ličnostima iz sveta umetnosti i sa estrade, danas nije moguće postaviti jasno i potpuno primenljivo pravilo. Gotovo svaka kravata u skladnoj kombinaciji sa košuljom i odgovarajućim odelom predstavlja prihvatljiv izbor u skoro svakoj situaciji. Verovatno ste primetili da se kravate razlikuju po dužini. Industrijski standard koji se odnosi na ovaj modni detalj ne postoji, a ova mera bitno se razlikuje od proizvođača do proizvođača.

Ukoliko isti način vezivanja primenite na kravate različite dužine, imaćete problem, jer će neke kravate biti preduge, a neke prekratke. Verovatno ste već bili prinuđeni da neke od svojih kravata više puta odvezujete i vezujete, sve dok niste dobili dobru dužinu. Rešenje problema je u tome što je deo kravate, potreban da se veže čvor, uvek isti.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio