Moda u bojama

Kada su u pitanju izlasci u grad, ili sastanci radi upoznavanja osobe koju simpatišemo, nekima od nas potpuno je lako da smislimo šta ćemo obući za tako važno veče. Međutim, mnogo je više onih koje trema potpuno blokira i koji nemaju nikakvu ideju kakvu bi odevnu kombinaciju mogli poneti. Nekada je ovaj zadatak bio malo manje stresan za muškarce, ali u današnje vreme, i momci i devojke jednako vode računa o svom izgledu, pa jednako mnogo vremena provode ispred svojih ormana i ogledala. Pa ipak, postoje neke smernice i neki saveti koji svakako mogu biti od pomoći.

Britanija je, kao jedna od vodećih zemalja kada je moda u pitanju, nedavno sprovela jedno istraživanje o tome koje su boje i koji odevni predmeti popularni, a koji ne. Prema tom istraživanju, većina žena i muškarca veruje da je žuta najneprivlačnija boja. Čak 39 posto ispitanih muškaraca i 31 posto žena složilo se s tom konstatacijom. Razlozi za to su razni, žuta je boja ljubomore, a ne ljubavi, žutu boju retko ko može dobro da iznese, ona „ne stvara poverenje“ i „odiše arogancijom“, a isto tako, na žutu boju se najviše skupljaju insekti. Drugo mesto po nepopularnosti zauzela je posebna nijansa smeđe boje, tačnije boja „448 C“ poznatija i kao “kaka boja”, za koju većina žena smatra da je „najružnija boja na svetu“. Zanimljivo je to da je ova boja bila jedna od češćih za koju su se muškarci opredeljivali. Nakon žute i smeđe, prema mišljenju modnih stručnjaka, postoji još jedna boja koja nas čini dosadnima i neprivlačnima, a to je siva. Istraživanja su pokazala da je siva boja povezana s tugom, depresijom i negativnošću, i retko kada ostavlja dobar utisak na drugu osobu.

Nakon ovih informacija, sigurno se pitate šta onda obući?

Momci koji izlaze u klubove, najbolje će proći ukoliko se odluče za jednostavnu kombinaciju. Možete da obučete farmerke ravnog kroja, još uvek su u trendu one sa iscepanim delovima. Uz njih kombinujte majicu, koja će biti jednobojna ili sa printom koji nije napadan, odnosno neku koja je svedenog izgleda. Preko toga možete obući nešto lako, kariranu košulju ili teksas jaknu, a uvek je u trendu i bomber jakna. Što se tiče boja kombinujte teget plavu, belu, crnu i crvenu. Kod devojaka važi pravilo “male crne haljine”, koja treba biti mala, uska, koktel haljina koja će pratiti siluetu vašeg tela, a isto tako i poneki komad muške odeće u ovoj boji može dobro da dođe. Crna boja se lako kombinuje, a bilo kakav „incident“ sa pićem takođe neće ostaviti značajan trag. Crnilo možete razbiti efektnim nakitom ili cipelama ali je jako važno da ne preterate u detaljima. Tamne farmerke, crna majica i kožna jakna sa visokim štiklama takođe će izgledati odlično.

Klasika je uvek u modi pa klasičnim modnim komadima kao što su bela košulja, kožna jakna, dobar džins i bele patike uvek ćete ostaviti dobar utisak. Formalno odevanje takođe može ostaviti dobar utisak, poput odela i sakoa za muškarce i svečanih haljina za žene, a formalnost uvek možete razbiti nekim “kežuel”, opuštenim komadom odeće, poput džempera. Uska, prilepljena garderoba i mini suknje već duže vreme nisu više u trendu i treba ih izbegavati, baš kao i preterano cvetni dezen.

Za čega god da se odlučite, ne zaboravite, ponesite “sebe”, svoju ličnost, obucite ono u čemu se dobro osećate, budite vedri, sveži, nasmejani i pre svega iskreni. Šarm će uvek ostaviti utisak koji će duže trajati od onoga koji nose firmirane krpice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio