Najbogatije životinje na svetu

Verovali ili ne, ali postoje psi, kućni ljubimci koji žive u većem luksuzu od većine ljudi. Za njih se zaista ne može reći da žive pasjim životom.

Njih 20 spadaju u najbogatije životinje na svetu – ukupno imaju 306 miliona funti. Ako vas zanima odakle psima novac, prema objašnjenju britanskog lista „Dejli miror“, većini njih bogatstvo su ostavili njihovi vlasnici milioneri, koji su, očigledno, suviše ozbiljno shvatili dobrobit životinja.

Na vrhu liste nalazi se osmogodišnji alzaški ovčar Ginter IV, koji je “težak” 180 miliona funti. Nemačka kontesa Karlota Libenštajn je nakon svoje smrti ostavila 60 miliona funti njegovom pokojnom ocu – Ginteru III. Mudro investiranje poverenika koji čuvaju ovog psa utrostručilo je tu sumu, a rezultat toga bila je činjenica da Ginter IV ima i sopstvenog batlera.

Međutim nisu samo psi uživaoci raskošnog života. Drugi na listi je šimpanza Kalu, jer je njegova vlasnica Patriša ostavila ovom majmunčetu 53 miliona funti. Naime, ona je promenila svoj prvobitni testament i sve ostavila svom ljubimcu, umesto svom mužu – koji nije ni znao da je izbačen iz testamenta.

Najbolje situiran kućni ljubimac u Engleskoj je svakako kokoška Gigu, kojoj je vlasnik ostavio deset miliona funti u nasledstvo.

Zatim na listi slede pas Tobi iz Njujorka sa 15 miliona funti, pa onda mačke Ani i Pepe le Po sa po tri miliona funti iz San Dijega. Oni tamo žive u kući od deset miliona funti, dok je osoba koja se brine o njima smeštena u mali stan. U San Dijegu su i još dve mačke sa po dva miliona funti.

Pas Muz, poznatiji kao Edi iz američke serije „Frejžer“, nije samo sedeo i čekao na nasleđe, već se sam bacio na posao. On po epizodi zarađuje 6.000 funti, a ukupno ima 1,8 miliona funti.

Lista se nastavlja uglavnom psima i mačkama, međutim, tu su i jedna kornjača i papagaj, ali i stado ovaca i goveda, i to zahvaljujući pokojnoj engleskoj kraljici, koja je formirala fond od tri miliona funti za životinje.

Niko ne zna kako će ovi bogati ljubimci iskoristiti svoje nasledstvo i sav stečeni ali se zna da sigurno postoje oni ljudi koji bi, za razliku od uobičajenog, voleli biti “kućni ljubimci” ovim životinjama.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio