Najduža karijera na svetu – 84 godine!

100-godišnji Valter Orthmann iz grada Bruske na jugu Brazila ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja ima najdužu karijeru na svetu, odnosno da je radio u istoj kompaniji pune 84 godine.

Valter Orthmann koji je rođen 1922. godine u Brazilu, počeo je da radi u Industrias Renauk S.A. 17. januara 1938. godine. Valter Orthmann je počeo da radi u tekstilnoj kompaniji kao pomoćnik u odeljenju za otpremu kada je imao 15 godina. Kako je nastavio svoju karijeru, unapređen je u administrativnog pomoćnika i, na kraju, u menadžera prodaje. Uprkos njegovom izvanrednom dostignuću, saveti Voltera Ortmana za one koji traže dug i ispunjen profesionalni život su iznenađujuće rutinski: radite ono što volite i klonite se brze hrane.

“Morate da volite da radite. Počeo sam da radim sa tom voljom i borbenošću”, rekao je u intervjuu ove nedelje. Ne možete samo da uradite bilo kakav posao da kažete da radite. To ne funkcioniše. Nećete to moći da izdržite”, rekao je on.

Prema lokalnim medijima, Orthmann je počeo u fabrici kompanije sada poznate kao RenaukViev, koja proizvodi tkanine. Ubrzo nakon toga, prešao je u administraciju i na kraju postao menadžer prodaje prenosi Rojters. Da bi bio oštar, svakodnevno se isteže i pažljivo pazi na ishranu. “Zaista izbegavam so i šećer”, rekao je. “Izbegavam kolu i druge gazirane pića. Konzumiram samo ono što je dobro za vas. To zaista pomaže vašem telu da bude snažno zauvek”, zaključuje.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio