Najmanja fudbalska liga na svetu

Zaigralo se Svetsko prvenstvo u fudbalu “Fifa 2022. Qatar” koje je okupilo sve najveće reprezentacije planete. Međutim možda niste znali da ostrva Sili, koja se nalaze u arhipelagu od više od 140 ostrva na jugozapadnom delu Kornvola imaju namanju zvaničnu fudbalska liga na svetu, koja se sastoji od samo dva tima koji igraju jedan protiv drugog, sedamnaest puta u sezoni.

Ta dva tima su Garrison Gunners i Woolpack Wanderers i bez obzira na to što ih je samo dvoje, i jedan i drugi tim imaju veoma vatrene navijače koji se u ljubavi prema fudbalu nimalo ne razlikuju od fanova velikih svetskih klubova. Ova dva kluba igraju jedni protiv drugih svakog vikenda tokom sezone, a tu su i dva godišnja kupa i tradicionalna utakmica ‘Stari protiv mladih’ koja se igra na Dan boksa.

Utakmice su uvek takmičarske i svi uvek daju sve od sebe. To je jedinstvena liga, ali takva je priroda ostrva Sili. Na početku svake sezone mešamo timove da bude malo zanimljivije, tako da igrate protiv različitih ljudi. Igrači su podeljeni na pozicije, a zatim kapiteni biraju alternativne izbore. – izjavio je jedan od igrača timova za strane novinske agencije.

Treba reći i to da se ova dva kluba oslanjaju samo na stanovnike ostrva Svete Marije kao na regrutaciju igrača. Godišnji nacrt svake godine postaje sve teži, jer mladi sa ostrva i dalje odlaze u potrazi za boljim izgledima na kopnu, a dovođenje igrača sa drugih ostrva je težak predlog s obzirom na poteškoće prelaska tokom oluja i česte magle. Ova liga postala je poznata 2008. godine, kada je Adidas došao na ostrva kako bi sa fudbalerima snimio reklamu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio