Najskuplja kuća na svetu

Ako ovih dana kupujete kuću ili vilu i želite da impresionirate komšije tako što ćete baš VI kupiti najskuplju nekretninu na svetu, onda treba da znate da Vaša buduća adresa neće biti ni Holivud ni Dubaji već dobri stari London.

Naime, vila stara 205 godina u londonskom Regent’s Parku ponela je titulu najskuplje kuće odnosno nekretnine u Velikoj Britaniji ali i na celom svetu. Ova trofejna rezidencija koja nosi ime “Holme” smeštena je na obali jezera, a može biti Vaša ukoliko imate tričavih 250 miliona funti odnosno 298,5 miliona dolara. Titulu najskuplje rezidencije na svetu još juče je držao penthaus vredan 250 miliona dolara koji se nalazi na poslednjem spretu “Central Park Tower” zgrade na Menhetnu, u Njujorku ali već danas, londonska vila uživa status najskupljeg doma na planeti. Dvospratno zdanje “Holme” datira još iz 19. veka kada ga je izgradio engleski arhitekta Džejms Barton, a dizajnirao njegov sin, Decimus Burton, 1818. godine. Velelepna vila prostire se na imanju od četiri hektara i sastoji se od 40 spavaćih soba i impresivnih 2695 kvadratnih metara stambenog prostora, a osim 40 soba, postaćete vlasnik i osam garaža, teniskog terena, biblioteke, saune i velike trpezarije.

To je Bela kuća u Ridžents parku. Veoma je posebna, jer imate ukrasno jezero, čiste travnjake i ovu veličanstvenu zadnju fasadu koja izgleda kao zadnja fasada Bele kuće u SAD. To je najneverovatnija imovina. – izjavio je njen broker za Evening Standard.

Prema postojećoj evidenciji saudijska kraljevska porodica poseduje vilu “Holme” više od tri decenije, otkako su je 1998. godine kupili ali je vila sada pala u ruke stečajnih upravnika pošto je bila pokriće za zajam od oko 180 miliona funti, uz kuću u Njujorku i avion. Posto je zgrada najvrednija stvar koju ova porodica poseduje, stavljena je na prodaju kako bi se dug otplatio što znači da, ukoliko požurite do banke, sa novčanikom ili čarapom na glavi, najskuplja kuća na svetu može postati upravo Vaša.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio