Nastavnica potrošila vodu u vrednosti 27.000 dolara

Japanska škola dobila je račun za vodu od 27.000 dolara nakon što je nastavnica zadužena za održavanje bazena mesecima ostavila priključak, u nadi da će zaustaviti infekcije korona virusom.

Ona je mislila da će konstantan dotok sveže vode u bazen zaštititi od kovida, te je ostavljala česmu otvorenu od kraja juna do početka septembra 2021. godine. Uobičajeno, mašine za hlor i filtriranje održavaju kvalitet vode u bazenu, – Ali nastavnica je nekako dobila pogrešnu ideju da bi sipanje nove vode takođe učinilo trik i čak pomoglo u sprečavanju korone – rekao je zvaničnik lokalnog odbora za obrazovanje Akira Kojiri.

Drugi članovi osoblja su povremeno primetili da slavina radi, te su je isključivali ali je nastavnica znala da se uvredi na to, pa je ponovo uključivala česmu da radi. Kao rezultat toga, procenjeno je da je oko 4.000 tona viška vode iskorišćeno za nešto više od dva meseca – dovoljno da se bazen napuni 11 puta.

Lokalne vlasti u Jokosuki u centralnoj japanskoj prefekturi Kanagava, sada zahtevaju da učiteljica i dva nadzornika plate polovinu računa od 3,5 miliona jena odnosno 27.000 dolara.

– Duboko se izvinjavamo našim stanovnicima zbog nanošenja štete našem gradu – saopštile su vlasti Jokosuke.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio