Neobična kazna za lovca koji je ubijao jelene

Sud u američkoj državi Mizuri izrekao je jednu veoma neobičnu kaznu lovcu koji je ubijao jelene.

Uz godinu zatvora, lovac Dejvid Beri mlađi dobio kaznu od suda da svakog meseca mora barem jednom pogledati crtani film “Bambi” kako bi mu na što bolji način bilo objašnjeno zašto više ne sme loviti.

David Berry mlađi osuđen je na godinu zatvorske kazne zato što je ilegalno ubijao jelene i srne, uzimajući samo njihove glave, dok je ostale delova tela ostavljao u šumi. U zatvoru je proveo godinu dana a svakoga meseca sam je odvojenoj prostoriji gledao animirani film iz 1942. godine, u kojem lovci ubijaju Bambijevu majku. Nakon višemesečne istraga kroz nekoliko američkih država, uhapšeni su Beri, kao i njegovi otac i brat, prenose lokalni mediji.

Iako ukupan broj ubijenih jelena nije poznat, sumnja se da bi ta brojka moga biti i nekoliko stotina. Beri je nakon hapšenja priznao krivicu za nelegalni lov i osuđen je na godinu dana zatvora. Pored zatvorske kazne i obaveznog gledanja crtanog filma Bambi, lovac je osuđen i za ilegalnu upotrebu oružja, dok su i njemu i njegovom ocu zauvek ukinute dozvole za lov.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio