Nije prihvatio tim bilding igre i dobio otkaz

Radnik iz Francuske dobio je sudski spor i pozamašnu svotu novca protiv kompanije za koju je radio, a koja ga je otpustila zbog toga što nije bio dovoljno zabavan i nije želeo da učestvuje u tim bilding igrama kompanije.

Ovaj radnik bio je zaposlen kao viši savetnik u komaniji “Cubik Partners” sa sedištem u Parizu, a otpušten je jer nije želeo da učestvuje u društvenim događajima i zabavama kompanije koji se organizuju u cilju jačanja timskog duha. Ovi tim bilding događaji uključuju sastanke i pijanke nakon završetka radnog vremena na koje je dotični forsiran da se pojavljuje. Takođe, kompanija je često organizovala i seminare van grada, a radnici kompanije imali su praksu da često dele i krevete u hotelima, bez obzira na pol i bračni status.

Sud u Parizu doneo je odluku da se kompanija bavila „ponižavajućim i nametljivim praksama u vezi sa privatnošću, kao što su simulirani seksualni činovi, obaveza da deli krevet sa kolegom tokom seminara, korišćenje nadimaka za označavanje ljudi i deformisano spuštanje slušalice.” – prenosi Dailymail. Kompanija je ovom radniku morala da isplati 2.574 funti zbog nedozvoljenog davanja otkaza, a uskoro će se na naplati naći još 395.630 funti odštete, za pretrpljeni stres i omalovažavanje.

I dok je ovaj radnik bio ogorčen poslovanjem svoje kompanije, ima i onih koji bi se u njoj vrlo rado zaposlili.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio