Odvozio do policijske stanice da se izvini što je pijan vozio

Nismo svi isti kada popijemo. Neki će da negiraju da su pili i kada nisu u stanju da stoje mirno i pronađu sagovornika u svom vidnom polju. Ima i onih odgovornijih koji će, kada popiju pozvati taksi ili zamoliti nekoga da ih odbaci do kuće, a sutradan se izvinjavati za koju čašicu više.

Međutim, možda niste znali ali postoje i oni koji su toliko savesni da ih zbog pića i bančenja sa društvom grize savest još dok su pijani. Takav je slučaj sa 38.-godišnjim mladićem iz Nemačke koji je u policijsku stanicu otišao svojim automobilom da se izvini zbog toga što je do njih vozio pijan.

U drumskom saobraćaju postoji ceo set pravila koja imaju za cilj da obezbede bezbednost svih njegovih učesnika. Kao što znate iz naših nedeljnih izveštaja saobraćajne kontrole, postoji pravilo po kojem vozilom ne može da upravlja onaj ko je pod uticajem alkohola ili narkotika, takvi vožači odmah se isključuju iz saobraćaja. Pijenje i vožnja nisu mali, beznačajni prekršaj i uzrok su mnogih nesreća koje uključuju teške, a ponekad i smrtonosne povrede. Dok su neki vozači nerazumni kada ih policija uhvati na delu i žele da se svađaju i dokazuju kako je u pitanju bila “samo jedna čašica”, postoje i oni, poput junaka iz naše priče kojima se javlja griža savesti. Ovaj slučaj dogodio se 13. aprila u Rajni-Palatinat, na severu Nemačke. Momak se nakon posla i “veselog odmora” u obližnjoj kafani, našao pijan za volanom svog automobila, ali se na putu osećao toliko krivim što vozi, da je negde oko 16 časova i 30 minuta, okrenuo auto i otišao do policijske stanice na autoputu Gau-Bikelhajm da se izvini za svoje ponašanje.

Čovek, koji je očigledno imao problema sa parkiranjem na parkingu ispred policijske stanice, ušao je u stanicu, pozvonio na zvonce na pultu, a potom je dežurnom policajcu izneo svoj loš osećaj u vezi sa konzumiranjem alkohola. – rekao je načelnik saobraćajnog odeljenje grada Majnca za lokalni nemački portal.

Razlog za “lošim osećajem” možda ipak nije bio potpuno stvar griže savesti, već recimo i posledica jednog ili dva piva više. Naime, dotičnom je nakon iznetog problema urađen alkotest koji je pokazao više od 2,8 promila. Ovaj 38.-godišnjak je bio znatno iznad granice od 0,5 promila.

Lokalna policija nije baš pokazala veliko razumevanje za “odgovorno” ponašanje ovog mladića. Prema navodima načelnika policije iz Majnca, uzet je uzorak krvi, a nakon toga je lice smešteno i u pritvor zbog ugrožavanja saobraćaja, pa se ovaj “savesni” građanin suočava sa krivičnom prijavom i gubitkom vozačke dozvole koja mu je odmah oduzeta. Naravoučenije ove priče moglo bi da glasi da je lepo biti savestan i odgovoran ali da to nije uvek i najpametnije…ili jednostavno nemojte piti.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio