Pacovi pojeli kanabis u policiji

Za uništavanje skoro 200 kg kanabisa zaplenjenog od dilera, i čuvanog u policijskim stanicama, Indijska policija optužila je pacove pod izgovorom da je reč o životinjama koje su dovoljno male da se sakriju, a ne plaše se policije i teško je zaštititi ovu opojnu biljku od njih.

Sud je naime, u toku jedog sudskog procesa zatražio od policije da na suđenje donese zapakovanu drogu kao ključni dokaz. Na ovaj zahtev, od policije je stigno obaveštenje da su pacovi uništili 195,4 kilograma kanabisa. Ni indijska policija, a ni šef policije nisu imali neko bolje objašnjenje šta se tačno dogodilo sa drogom. Šef policijske stanice izjavio je da policija nema stručnost da se bavi ovim pitanjem jer su pacovi bili “premali”, a jedini način da se ta roba trajno skloni od “neustrašivih pacova” bila bi prodaja kanabisa na aukciji, od čega bi prihod išao indijskoj vladi.

Visoki policijski zvaničnik okruga Mathura, rekao je novinarima da su neke od marihuane uskladištene u policijskoj stanici “oštećene zbog jakih kiša“ i da ih pacovi nisu baš skroz uništili. Sud je ubrzo angažovao stručnjake koji su osporili tvrdnju oko “pacova narkomana”, rekavši da je malo verovatno da će životinje pomešati kanabis sa hranom i da bi, ukoliko su ga pacovi zaista pojeli, u skladištima bilo dosta pacova nesposobnih za kretanje i bežanje.

Foto: getty images

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio