Pomaže roditeljima da izaberu ime za bebu

Teško je poverovati da bi neko mogao da zarađuje za život pomažući roditeljima da izaberu ime za svoje dete.

Njujorčanka Tejlor A. Hamfri ma neobičan posao daje imena bebama tj. ona je profesionalni davalac imena bebama.

Da profesionalni davalac imena bebama može biti dobar posao ona je živi dokaz da se to može raditi ali i dobro zarađivati! Tejlor A. Hamfri, 33-godišnjakinja iz Njujorka, svoju profesionalnu uslugu naplaćujuće roditeljima beba hiljade dolara pokušavajući i pomažući im, da izaberu savršena imena za svoje potomstvo.

Ona pronalazi ime za bebe sa punim radnim vremenom, naplaćujući klijentima između 1.500 i 10.000 dolara za davanje odgovarajućih imena za bebe na osnovu različitih faktora. Njene usluge se kreću od jednostavnog telefonskog poziva i liste imena po narudžbi na osnovu odgovora na upitnik, do opcije od 10.000 dolara koja uključuje genealoška istraživanja i odabir imena na brendu porodičnog preduzeća.

Hamfri je bila zainteresovana za imena beba većinu svog života. Seća se da se izgubila u knjigama sa imenima za bebe koje joj je majka dobila iz biblioteke kao dete, i nikada nije izrasla iz toga. Nakon što je diplomirala na univerzitetu, okušala se u gomilu karijera, uključujući pisanje scenarija, ali čak i tada, najuzbudljiviji deo posla bio je odabir imena likova. Ona je podelila svoja omiljena imena za bebe i numerologiju koja stoji iza njih, i bila je toliko polaskana da su ljudi tražili njeno mišljenje da je besplatno davala savete za imenovanje.

Tek 2018. godine shvatila je da bi njena strast mogla biti osnova profitabilnog poslovanja – davanja imena bebama. Profesionalno ime bebe i dalje nudi besplatne savete i predloge imena na platformama društvenih medija kao što su Instagram i TokTok. Na ovim platformama njeni klipovi imaju milione pregleda. A klijenti koji zaista žele posebno ime za svoje dete ili koji imaju posebne zahteve na kraju  njoj plaćaju hiljade dolara za njene usluge.

Kako onda profesionalni davalac imena pronalazi prava imena za svakog klijenta?

Pa, u Tejlorovom slučaju, ona pretražuje bazu podataka socijalnog osiguranja u potrazi za podacima, skenira filmske kredite, posmatra ulične znakove i prati trendove. Na primer, imena povezana sa katastrofama (Katrina, Isis, itd.) danas nisu previše popularna, a nisu ni ona popularnih tehničkih servisa poput Aleka ili Siri.

Foto: people.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio