Gospođica nepotopiva

Violet Konstanca Jesop rođena 1887. godine, radila je kao medicinska sestra i stjuardesa na prekookenskim brodovima i to ne bilo kojim. U svojoj biografiji upisala je rad na Titaniku, Olimpiku i Britaniku. 

Sa 16 godina Violet je izgubila oca i sa ostatkom porodice preselila se u Veliku Britaniju. 1908. godine završila je samostansku školu i preuzela brigu o svojoj bolesnoj majci. Tako se zaposlila kao stjuardesa na prekookeanskim brodovima.

Dok je bila na brodu 19011. godine, Olimpik se sudario sa britanskim ratnim brodom i skoro potonuo. Već sledeće godine Violet se ukrcala na Titanik, opet kao deo posade. Nakon što je udario o ledeni breg Titanik je potonuo ali Violeta nije bila među onih 1469 ljudi koje je ovaj brod povukao za sobom u ledene morske dubine. U trenutku spašavanja, imala je u rukama nepoznatu bebu koja joj je predata na čuvanje.

Nedugo posle toga Violeta se našla na bolničkom brodu Britanik kao deo posade i opet je bila na ivici smrti, nakon što je ovaj brod na putu svoje misije naleteo na plutajuću minu.

Violet je preživela nesreće sva tri broda i postala poznata kao „kraljica potonulih brodova“ i „gospođica nepotopiva“.

Umrla je u 83 godini od srčane bolesti.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio