Pravi filmski beg iz zatvora u Italiji – VIDEO

U Italiji se pre dva dana dogodio pravi, filmski beg iz zatvora. Četrdesetogodišnji Marko Raduano, veliki italijanski mafijaš, pobegao je u nedelju 26. februara iz svoje zatvorske ćelije tako što se spustio niz improvizovano uže koje je napravio od čaršafa, saopštile su italijanske vlasti, a prenosi Mondo.

Raduano je pobegao iz zatvora „Badu’e Karos“ koji se nalazi na Sardiniji i važi za jedan od zatvora sa najboljim, maksimalnim obezbeđenjem. Bekstvo je registrovano tek nakon dva sata kada su čuvari primetili da se zatvorenik nije odazvao prilikom prozivke, pre toga niko nije primetio da Raduano fali jer je soba u kojoj se nalaze sigurnosne kamere bila prazna i za to vreme niko nije nadgledao snimke. Prilikom kasnijeg pregleda, vidi se da kako šef mafijaškog klana spušta po kamenom zidu koristeći improvizovani kanap napravljen od posteljine. Zvaničnici ove ustanove kažu da se incident dogodio usled nedostatka osoblja jer je budžet ovog zatvora smanjen pa 50 čuvara nadgleda 180 zatvorenika među kojima se nalaze i neki od najozloglašenijih kriminalaca i ubica.

Marko Raduano je do ovog trenutka bio uzoran zatvorenik sa odličnim vladanjem na osnovu kojeg je dobio posao u zatvorskoj biblioteci koji je on vešto iskoristio da bi proučio raspored čuvara koji patroliraju objektom. Na osnovu ovog uvida uspeo je da proceni koje vreme je najbolje za pokušaj bekstva. Raduano je uhapšen 2018. i osuđen na 18 godina zatvora zbog trgovine kokainom, a bio je osumnjičen i za ubistvo. Potraga je i dalje u toku.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio