Preminuo najstariji čovek na svetu

Najstariji čovek planete, Huan Vicente Perez Mora preminuo je početkom meseca, 2. aprila, dva meseca pre svog 115. rođendana, objavio je Dejli Njuz.

Huan je rođen u Venecueli, otac je 11. dece od kojih ima 41 unuka, 18 praunučadi i 12 prapraunučadi. Tokom svog života preživeo je dva svetska rata kao i pandemiju kovida zahvaljujući, kako je govorio, “vrednom radu, ranom odlasku u krevet, ranom ustajanju i nošenju Boga u srcu“. Bio je poljoprivrednik, bavio se gajenjem šećerne trske i kafe, a službeno je postao najstariji čovek na Zemlji u maju 2022. godine kada ga je priznala Ginisova knjiga rekorda. Huanovi prijatelji za njega su govorili da je bio skroman, vredan, miroljubiv komšija, uvek raspoložen, zaljubljenik u porodicu i tradiciju, zračio je životnim optimizmom, verom i patriotizmom.

Huan je rođen 1909. godine, tri godine pre Titanika, a svoj 115 rođendan trebao je da proslavi 27. maja. U poslednjem intervju koji je dao za Ginisovu knjigu rekorda, Huan je tvrdio je je tajna dugog života vredan rad, odmor uz porodicu tokom praznika, rano leganje u krevet, rano ustajanje, jedna čašica žestokog pića na dan i ljubav prema Bogu.

foto:/ Youtube screenshot/ Truly Epic

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio