Primio 90 doza vakcina protiv Covid-19

Jedan 60-godišnji nemac primio 90 doza vakcina protiv korone, a nakon toga je potvrde o vakcinaciji prodavao onima koji nisu želeli da se vakcinišu.

Čovek iz istočnonemačkog grada Magdeburga, čije ime nije objavljeno u skladu sa nemačkim pravilima o privatnosti, navodno je mesecima primao vakcine protiv kovida, gotovo 90 doza, u centrima za vakcinaciju u Saksoniji. Sve dok ga policija nije uhvatila, prenose nemačke vesti.

Osumnjičeni nije priveden, ali je pod istragom zbog neovlašćenog izdavanja vakcinalnih kartona i falsifikovanja dokumenata, prenela je agencija DPA. Uhvaćen je u centru za vakcinaciju u Ajlenburgu u Saksoniji kada se drugi dan zaredom pojavio na vakcinaciji protiv Covida. Policija mu je oduzela nekoliko blanko kartona za vakcinaciju i pokrenula krivični postupak piše Gardijan.

U Nemačkoj su u proteklom periodu sprovedene brojne racije u cilju otkrivanja falsifikovanja potvrda o vakcinaciji. Kupci ovih potvrda su oni koji ne žele da se vakcinišu, ali su im potvrde potrebne za, na primer, posetu ugostiteljskim objektima. 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio