Pronašli novac u sefu na deponiji pa ga poklonili

Postoje neke profesije poput zidara ili radnika koji rade na uređenju gradskog zelenila koje nam se u prvi mah mogu učiniti manje zanimljivim i krajnje mehaničkim za obavljanje ali treba znati da svaki vredan radnik dočeka svoj dan kada ga na poslu zadesi neočekivana sreća, bez obzira na to kojom profesijom se bavi.

Poznati su slučajevi gde su pri rušenju starih kuća građevinski radnici nailazili za zlato ili drgocenosti koje su ukopavane u temelje, a jedno od skorijih iznenađenja bilo je i ono koje je zadesilo radnike na jednoj od deponiji smeća u Engleskoj. Kompanija za recikliranje otpada u Ipsviču, u Engleskoj, dobila je zadatak da uništi četiri stara sefa koja su se godinama nalazila na otpadu, ali je radnike u jednom od sefova dočekalo nesvakidašnje i veoma prijatno iznanađenje. Prilikom otvaranja sefa, radnici su pronašli papirne novčanice i metalni novac u vrednosti od čak 25.000 eura. Nakon što je utvrđeno da novac u sefovima nije nezakonitog porekla, britanski sud je odlučio da kompanija za reciklažu može da raspolaže sa pronađenim novcem pošto se sef na njihovom posedu nalazio više od pet godina. Istraga je utvrdila da se sef već duže vreme nalazio na smetlištu kao deo starog i odbačenog kancelarijskog materijala, a kiša i prljavština ostavili su trag na novčanicama.

Nakon sudske odluke, radnici i čelnici kompanije za reciklažu metalnog otpada odlučili su da celu sumu pronađenog i upotreblivog novca poklone u dobrotvorne svrhe, pa su svoj “ulov” podelili na dva jednaka dela između dve ustanove za privremenu, palijativnu negu bolesnika. Direktor kompanije za reciklažu rekao da je sasvim moguće da je sef stajao u nekoj staroj fabrici i da je zaboravljen ili ostavljen prilikom rušenja objekta.

Doktori i sestrice u palijativnoj ustanovi Sveta Elizabeta bili su veoma srećni što su radnici sa deponije metala odučili da podele novac u humanitarne svrhe i na taj način razvesele bolesnike čiji se bolovi i patnje ne mogu trajno otklonitina.

To je divno, sada smo sa ovim novcem svakom bolesniku uspeli da priuštimo poklon, a i dnevnu sobu smo obnovili. – poručili su nadležni iz medicinske ustanove “Sveta Elizabeta”. Ponekad su, umesto novca, veća nagrada sreća i osmeh koji nekome uspemo da pružimo.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio