Putne linije kao iz naučne fantastike

Australijska kompanija “Tarmak Lajnmarking” isprobava novu vrstu putne linije koja svetli u mraku i koja izgleda kao da je izašla iz naučno-fantastičnog filma Tron.

Put sa fotoluminiscentnim oznakama i linijam već je napravljen u dužini od jednog kilometra u ruralnoj Australiji. Ovaj fantastični izum koristi prirodnu nauku fotoluminiscencije i apsorbuje svetlost tokom dana, a emituje je noću ili u uslovima slabog osvetljenja, čineći oznake na putu veoma vidljivim za vozače.

Ovaj izum je dao odlične rezultate pa su kompanije i vlasti iz cele zemlje stupile u kontakt u proizvođačem supstance. Fotografije fotoluminiscentnih oznaka i linija vrlo brzo su postale veliki hit na društvenim mrežama a poređenje sa futurističkim putevima u naučno-fantastičnom filmu Tron bilo je neizbežno.

“Ovaj tretman će olakšati vozačima da vide linije ili znakove i obezbediće jaču definiciju koja dolazi do raskrsnica i krivina, dajući vozačima više vremena da reaguju i sprečavajući ih da skrenu iz svoje trake. Ovo će biti posebno korisno za ljude koji nisu upoznati sa vožnjom kroz ovo područje.” – kaže se u saopštenju za štampu Tarmak Lajnmarking-a.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio