Sad nas ima 8 milijardi na planeti

Juče se za ljudski rod dogodila velika istorijska prekretnica jer je u Dominikanskoj republici, u jutro 15. novembra rođen osmomilijarditi stanovnik planete Zemlje. To ujedno znači da nas danas ima duplo više neko 1976. godine, a broj stanovnika nastavlja da raste.

Najviše stanovnika ima Kina, ali se očekuje da će je Indija 2023. godine da dostigne njihovu populaciju. Internet sajt “Worldometer” koji se bavi objavljivanjem statističkih podataka i koji prati porast broja stanovnika na planeti, juče je u devet časova pokazao da se rodio osmomilijarditi čovek, a isto je potvrdio i populacioni fond Ujedinjenih nacija koji je ovaj podatak objavio na svom Tviter profilu.

Zanimljivi su i podaci kroz istoriju, koji kažu da je na našoj planeti 1800. godine živelo milijardu ljudi, a da je dvomilijarditi stanovnik “plave planete” rođen 1930 godine. Nakon toga, brojke kreću vrtoglavo da skaču pa je tako samo 30 godina kasnije, na Zemlji bilo tri milijarde ljudi, a 1976. četiri milijarde.

Četrdeset i šest godina kasnije, nas je 8 milijardi i sasvim je izvesno da ćemo u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti zaista morati da “idemo na Mars”.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio