Samoubio se Zeleni rendžer Tomi

Svaka generacija ima svoje super junake a deca ’90.-tih najviše pamte Moćne Rendžere, neustrašivu šestorku u kostimima duginih boja koji, zahvaljujući Zordonu i Alfi, imaju moć da prizovu ogromne dinosaurus – megazordove i brane našu planetu od zlog Gospodara Zeda i Rite Odbojne.

Pojavili su se još 1993. godine, a do 2017. izdato je 29 sezona ove uspešne serije i nekoliko filmova. No ipak, Kimberli, Trini, Bili, Džejson, Zak i Tomi prva su šestorka koja je postigla i najveću, svetsku slavu, a njihovi glumci uspeli su da ostvare karijere i van ove franšize. Ne čudi zato da su fanovi širom sveta ostali u šoku kada je pre nekoliko dana objavljeno da je Džejson Dejvid Frenk, glumac koji je glumio Zelenog rendžera Tomija, odlučio da sebi oduzme život.

Džejson je jedan od retkih čije znanje nindža veština nije naučeno kao deo glumačke koreografije, Zeleni rendžer je zaista i nosilac crnog pojasa i najviših titula u šotakan karateu, taekvondu, džudou, đijuđici i tajlandskom boksu. Takođe je bio poznat kao otac četvoro dece, i po rečima njegovih kolega “veoma zabavan momak, uvek vedar i blag, veliki humanista.”

Osim glumice koja je glumila žutog Moćnog rendžera, a koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći pre 15 godina, svi ostali članovi odali su počast svom dragom kolegi, uz reči: “Jednom rendžer, uvek rendžer, neka te moć prati”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio