Skupa fotografija

Roda uspeva da napravi neverovatan beg nakon što je gladni leopard skočio da je uhvati.

Ovu fenomenalnu fotografiju napravio je fotograf Pol Rifkin dok je bio na safari turneji sa drugim gostima u regionu Serengeti u Tanzaniji.

„Fokusirao sam rodu i zaključao svetlo na rodi, sačekao sam prvi zamah rode i okinuo aparat“. – rekao je Rifkin prepričavajući kako je nastala fotografija.

„Imali sreće pošto smo u jednom trenutku ugledali u travi leoparda kako se šunja, a samo nekoliko metara dalje roda je gledala svoja posla. Nisam bila sigurna koliko će leopardu trebati da napadne, a dok se roda kretala kroz travu izgubila sam je iz vida. Brzo sam uključila kameru, primetila sam opet rodu i počela da snimam, a onda se sve dogodilo.“ – seća se Loren O’Dea, svedok ove uzbudljive scene koja je i snimila sve.

Podmukli leopard izronio je iz trave gde se sakrivao i skočio visoko u vazduh pokušavajući da dohvati rodu dok je ptica brzo zamahnula krilima kako bi odletela. Nedostižući svoj plen za samo nekoliko milinmetara, leopard je pao u travu i povukao se nazad do drveta, osećajući se poraženim.

Tako je nastala jedna od najcenjenijih fotografija o životinjama i njihovom preživljavanju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio