Sudari zbog novca na putu u Nju Džersiju

U američkoj državi Nju Džersi nedavno su iz jednog blindiranog kamiona na autoputu ispadale novčanice, a ceo događaj izazvao je nekoliko sudara zbog želje vozača da se zaustave i sakupe novac.

Sve se dogodilo tokom saobraćajne gužve kod mesta East Rutherford gde je iz blindiranog kamiona ispalo čak 500.000 dolara, a policija je uspela da pronađe svega 205.000, dok su ostatak pokupili vozači i prolaznici. Još 11.000 dolara vratili su poštenni nalazači koji su novac uzeli, međutim osttak poštenih votača nije se odazvao pozivu policije da to učine bez posledica. “Ljudi su malo poludeli kad su videli novac.

Izgledalo je kao da su izlazili iz automobila i nije ih bilo briga. Ostavljali su vozila na sred autoputa” izjavila je Danijela Šah, koja je sve videla iz autobusa dok se vozila za Njujork. Predstavnik policije istakao je da je najverovatnije blindirano vozilo “Brink” imalo problema s bravom na jednim od vrata. Ovu činjenicu potvrdio je i sam proizvođač. Ovakvi slučajevi su se desili i ranije.

U maju je iz jednog “Brinkovog” kamiona ispalo stotine hiljada dolara na autoputu u Indijanapolisu kada su se otvorila zadnja vrata. Sličan incident se dogodio u Merilendu 2012. ali tada je ispalo samo oko 6.000 dolara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio