Supermen dolazi iz Srbije

Na najtežoj i najhladnijoj ultramaratonskoj trci “Yukon Arctic Ultra” dugoj čak 300 milja, prvo mesto osvojio je reprezentativac Srbije, Jovica Spajić. Ova trka smatra se najtežim ultramaratonom jer temperature u Jukonu dostižu i -50 stepeni. Osim kao uspešni trkač, Spajić se u sportu dokazao i u brojnim drugim disciplinama i podvizima.

Fantastični Jovica Spajić rođen je 1987. godine u okolini Priboja, a osim uspeha u trčanju, ovaj pripadnik srpske Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) ujedno je i nosilac crnog pojasa u japanskoj džijudžici i džudou, kao i Ginisov je rekorder u broju urađenih trbušnjaka – čak 30.000. U najzahtevnijoj trci sveta koja se trči na Aljasci, deonicu od 480 kilometara Jovica Spajić je pretrčao za sedam dana, četiri sata i 29 minuta. Treba napomenuti i to da je drugoplasirani u trci za Spajićem zaostao čitavih 65 kilometara.

Od 2012. godine Spajić je reprezentativac Srbije u ultramaratonu i ne prestaje da niže uspehe i obara sve rekorde širom cele planete. Do sada je osvajao i trke po džunglama Amazonije i u Saharskoj pustinji. Osim impresivnih sportskih rezultata, ovog momka iz Srbije krasi i humanost jer je na trkama promovisao udruženje osoba koje pate od plućne hipertenzije. Pobeda na ultramaratonskoj trci “Yukon Arctic Ultra” u svim svetskim časopisima okarakterisana je kao “njegov najveći podvig do sada”.

 

foto:/ instagram/@jovicaspajic

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio