Tiranosaurus Rex

Svet iz doba Jure, trilogija čiji se poslednji deo prikazivao ovoga leta inspirisana je trilogijom Park iz doba Jure, filmovima koji su najviše zaslužni da tokom proteklih 30 godina upoznamo i zaljubimo se u dinosauruse, pre svega u najstrašnijeg od svih – Tiranosaurus Rexa.

Međutim mnogi su se iznenadili kada su saznali da je Tiranosaurus Rex izgledao drugačije od onakvog kako smo ga viđali u filmovima. Navikli smo na gušterolikog gmizavca pretežno zelene, tamne boje ali se ispostavilo da je ovaj predator zapravo svetlo braon boje, mnogo tromijeg izgleda, sitnijih očiju i oblijeg oblika glave.

Još je veća razlika između njegovog rođaka, vrste Raptor koji je u filmu takođe predstavljena tako da liči na velikog gmizavca, a zapravo je jarkih boja i umesto grube kože ima lepo perje.

Međutim neka vas to ne zavara, i Tiranosaurusi i Raptori bili su zapravo jednako opasne i svirepe životinje, baš kao i one u filmovima iz doba Jure, ali je Holivud smatrao da će dinosaurusi koji podsećaju na guštere biti tako mnogo strašniji, umesto da su nežnijih boja ili prekriveni perjem.

Treba napomenuti i to da dinosaurusi nisu bili gmizavci i nemaju veze sa njima, već su bili potpuno drugačija vrsta koja je mnogo sličnija današnjim pticama, zapravo ptice i jesu nastale od dinosaurusa iz praistorije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio