Torbica popularnog brenda manja od zrna peska prodata za 63.750 dolara

Dok muškarcima uglavnom služi da u njoj ponesu alat, stvari iz prodavnice ili opremu iz teretane, torba je za pripadnice lepšeg pola uvek bila nešto više, deo imidža i stajlinga, deo stava, čak i sredstvo za verbalnu komunikaciju, a svakako i sastavni deo ličnosti svake žene. Otkad su se pojavile, ženske torbe se prave u svim veličinama i oblicima, ponekad su potrebne one velike, kabaste u koje nam se čini da i omanji auto može da stane, a ponekad su neophpodne veoma male i tanke, manje i od smart telefona. Pa ipak, u poslednjih petnaest godina jedan brend se izdvaja po popularnosti i predstavlja statusni simbol i san svake žene. “Louis Vuitton” tašna glasno i jasno poručuje da ste u životu uspeli, naravno pod uslovom da neko može i da je vidi.

Najnovija i najskuplja torbica ovog popularnog brenda manja od zrna peska, a pre par dana prodata je po vatrenoj ceni, na aukciji, za 63.750 dolara. Novi “hendbeg” postao je najtraženiji model i apsolutni hit, a jedini problem predstavljaju njene domenzije od 657 x 222 x 700 mikrometara, što znači da se torba može videti najbolje pod mikroskopom.

Dovoljno uska da prođe kroz ušicu igle, ovo je torbica toliko mala da će vam trebati mikroskop da biste je videli. – rekao je u sredu predstavnik Louis Vuittona prilikom otvaranja aukcije. MSCHF ogranak ove kompanije poznat je po tome da je i ranije imao neke čudne, kontroverzne kreacije, među njima su štikle koje sadrže ljudsku krv, patike sa svetom vodom u đonovima i toaletna voda koja miriše na WD-40, prenosi BBC. „Postoje velike tašne, normalne i male tašne, ali ovo je poslednja reč u minijaturizaciji torbi.“ – izjavio je ponosni dizajner najmanje torbe na svetu. Torba čak ima i oznaku brenda utisnutu na prednji deo, a sačinjena je od fotopolimerne smole uz pomoć 3D tehnologije koja se često koristi za izradu sitnih modela i struktura. Prodata torba je toliko malena da su prva tri prototipa izgubljena prilikom izrade jer ih stvaraoci nisu mogli pronaći pod mikroskopom nakon što su iz laboratorije prenete u izložbeni salon. Međutim gubitak torbe ne treba da zabrinjava novog vlasnika prestižne torbice jer je u kupovinu uključen i Louis Vuitton mikroskop sa digitalnim ekranom.

Skupocena zelena torbica se može videti i oštrim, golim okom ukoliko se stavi na beli papri, a njeni tvorci savetuju da se ipak ne vadi iz zaštitne kutijice. Zbunjuje jedino pitanje šta staviti u ovako malu torbu ali sigurni smo da će njena nova vlasnica već naći “nešto što se u njoj nosi, a bez čega se nikako ne može živeti”.

Foto: Youtube/printscreen

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio