Ukrali krokodila sa farme

Znamo da farme domaćih životinja postoje ali da li ste znali da postoje i farme krokodila? Još je interesantnije kada se pojedinci odluče na krađu ovakve “živine”. Ali upravo to se u ponedeljak dogodilo u Južnoj Africi kada su trojica mladića uhapšena zbog kraće nilskog krokodila dugog 2,5 metara, vrednog oko 6.300 dolara, saopštila je lokalna policija.

Veruje se da su muškarci, koji su svi stari između 20 i 35 godina, koristili kamionet da odvezu životinju sa farme krokodila u gradić Hartbisfontejn, na jedno napušteno gradilište, oko 200 kilometara zapadno od Johanesburga. Nakon prijave da je jedna od životinja sa farme nestala, krokodil je ubrzo pronađen vezan konopcem i žicom u napuštenoj zgradi. Počinitelji krađe su ga prekrili granama drveća u pokušaju da ga sakriju, saopštila je policija koja je vrlo brzo prolašla i njihov sakrveni kamionet. Ono što zbunjuje je pitanje kako su tri prosečna čoveka uspela da uhvate, zavežu, i izvuku velikog krokodila koji je težak preko 250 kilograma, sa farme koja ima sigururnosnu ogradu visine 2 metra?

– Kako su izvukli ovu životinju? To ni u kom slučaju nije kokoška, pa čak ni beba krokodila. – rekao je potparol policije pukovnik Adel Majburg. Prema njegovim rečima, krokodil je bio izgladneo i veoma dehidriran kada ga je policija, u saradnji sa Službom za zaštitu životinja pronašla.

Nesrećni krokodil je nakon ukazane pomoći i obilnog obroka, vraćen pravom vlasniku, koji je vrlo brzo objavio sliku ovog gmizavca dok srećno pliva u svom bazenu. Južna Afrika je poznata po tome što ima problem sa krivolovom, ali krokodili do sada, zbog svoje veličine i činjenice da su veoma opasne životinje, do sada nisu bili meta lopova. Pukovnik Majburg je za američku televiziju ABC rekao da je motiv krađe još pod istragom, ali da ove životinje na crnom tržistu dostižu vrednost od 5000 do 25000 dolara, ali da su delovi tela krokodila poput kože, noktiju i zuba još vredniji, pa su počinitelji možda planirali da ubiju životinju i prodaju njene delove.

Koji god da je bio plan, ovo “krokodilsko pile” neće završiti u paprikašu, već je vraćeno na svoju farmu da uživa i sunča se na toplom afričkom suncu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio