Upali u rezervoar sa čokoladom

Sigurno svi uživate da jedete čokoladice i čokoladne bombone, a da li ste ikada pomišljali da radite u jednoj od fabrika za proizvodnju čokolade i bavite se ovim “slatkim” poslom?

Fabrika za proizvodnju M&M i Mars čokoladica kažnjena je nedavno sa više od 14.500 dolara nakon pomalo čudne nesreće u kojoj su dva radnika pala u rezervoar sa čokoladom. U toku prošle godine, dva radnika, početnika koji su želeli da rade na pravljenju čokolade u Elizabetaunu u Pensilvaniji, upala su slučajno u tank sa čokoladom. Radnici nisu zadobili veće povrede jer je rezervoar bio delimično napunjen čokoladom.

Naime, radeći na održavanju radnici su poželeli da probaju čokoladu direktno iz proizvodnje, okliznuli su se i upali u rezervoar koji je bio do struka napunjen čokoladom, a spasioci koji su odmah dojurili na mesto nesreće morali su da iseku rupu u rezervoaru kako bi oslobodili radnike jer oni sami nisu mogli da se oslobode lepljivog zagrljaja čokolade. Ono što je zanimljivo jeste da ti radnici nisu ni smeli biti u blizini rezervoara jer još uvek nisu završili obuku za radu u tom delu fabrike. Bez obzira na pomenuto, radnici su fabriku tužili Upravi za bezbednost i zdravlje na radu (OSHA). Ocenjeno je da radnici nisu bili ovlašćeni da rade u blizini rezervoara, a takođe nisu bili dovoljno obučeni o bezbednosnim procedurama oko fabričke opreme. Međutim, fabrika čokolade je ipak kažnjena jer prema viđenju OSHA-e “poslodavac nije obezbedio da zaposleni ima znanje o vrsti i veličini energije za zadatak“. U izjavi za medije, portparol fabrike Mars rekao je da je bezbednost radnika i spoljnih izvođača „glavni prioritet za poslovanje“ a radnicima je isplaćena tražena suma.

Nakon isplate, radnici su prebačeni na rad na održavanju objekta, a u objašnjenju je navedeno da ova fabrika, osim čokolade, proizvodi još i žvake, žele od mente i druge slatkiše te da im njihova dalja “ekspertiza” neće biti potrebna i da će radeći na održavanju fabrike, tačnije čišćenju dvorišta, njihov doprinos biti mnogo veći.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio