Večere za ljude koji se ne poznaju

Za ovako nešto sigurno još niste čuli – reč je o progresivnim večerama za zvanice koje se tada i prvi put sreću. U Belgiji odnedavno postoji zanimljiva zabava, a možda bi se pojava o kojoj je reč mogla nazvati i izumom.

U pitanju je zabava koju je osmislila Sintija Legrand. Ideja je jednostavna i pomalo šašava. Za svotu od 60 do 70 evra organizuju se zabave ljudi koji se uopšte ne poznaju. U kući jednih od njih služi se predjelo, glavno jelo kod drugih, a zajednička zabava se potom nastavlja na nekom javnom mestu. Iako sve deluje neobavezno i otkačeno, ništa nije prepušteno slučaju. Na večerama mogu učestvovati samo oni koji su se učlanili u Sintijin klub. Oni mogu da biraju između dve stvari: da li će biti pasivni ili aktivni akteri ove neobične zabave. Aktivni se obavezuju da će ugostiti u svom stanu do osam ljudi, a pasivni obilaze domove aktivaca, i to sami ili u društvu svojih prijatelja.

Ovakav vid zabave obogaćen je i kulturno-zabavnim programom, pa čak i posetama muzeju, pozorištu ili galeriji posle služenja deserta. U svakom slučaju, to može biti dobra zabava za one koji su srdačni i vole da se druže, ali i za one koji su sramežljivi ili su se tek doselili, pa nisu stekli svoj krug prijatelja.

Zanimljiv je podatak da je više žena koje odlučuju da budu aktivni gosti na ovakvim žurkama nego što ima muškaraca.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio