Zgrada puna prirode u Singapuru

U Singapuru je nedavno otvoren najneobičniji neboder za koji se kaže da je šumska oaza biljaka i stabala. Pronalaženje prostora za zelene površine je izazov u ​​svakom gradu, pre svega u najgušće nasaljenim gradovima sveta kakav je definitivno Singapur.

Zbog toga su se njegovi projektanti desetili i drveće i parkove inkorporirali u sam neboder. Na najnižem, uličnom nivou nalaze se liftovi koji zaposlene iz zgrade ali i ulične prolaznike vode do tzv. „Zelene oaze“ — spiralne baštenske staze koja vijuga pored opreme za vežbanje, klupa i stolova na svom putovanju kroz četiri sprata tropske flore.

Sa svojih 280 metara visine, neboder CapitaSpring je sada jedan od najviših nebodera azijskih gradova i država. Neboder je u privatnom vlasništvu giganata za nekretnine Capitalland i Mitsubishi Estate, sa investicionom bankom J.P. Morgan među njenim korporativnim zakupcima.

Zgrada ima 51 sprat a sadrži preko 80.000 stabala i biljaka na 90.000 kvadratnih metara uređene površine, koja takođe uključuje senoviti natkriveni trg u svom podnožju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio