Zvezdasti anis, korijander, đumbir i rimski kim za velemajstore kuvanja

Mnogi stručnjaci, možda baš oni koji najveći deo istraživanja provode za stolom, smatraju da je čulo ukusa jedno od najjačih čula koje posedujemo, a opšte je poznato da svaki od ukusa možemo popraviti, učiniti posebnim i još boljim dodatkom začina.

Za sve vas koji ste gurmani i volite ukusnu hranu, a pogotovo za one koju tu hranu vole sami da pripremaju evo liste najboljih začina iz celog sveta. Stoga, slobodno stavite kuvarsku kapu na glavu jer će ovaj vodič upotrebe začina od vas načiniti velemajstora za šporetom.

Zvezdasti anis: aroma mu je slatkasta i blago gorka. Stavlja se u čaj, kuvano vino, slatkiše, mus od šljiva, keks. Naročito dobro ide uz azijske specijalitete sa svinjskim, pačjim i guščjim mesom.

Korijander: aroma mu je pikantna i blago slatkasta. Podseća na koru od pomorandže. Koristi se za pripremu povrća, supa, soseva, musa od šljiva, hleba, jela od ribe i živinskog mesa.

Đumbir: aroma mu je blago pikantna i ljutkasta. Koristi se za slatkasto kisele salate, kompot, pirinač, meso, ribu i živinu. Đumbir odlično ide sa kardamonom, korijanderom, biberom i cimetom. Voćnim salatama i sutlijašu daje interesantnu notu.

Rimski kim: ide od blagog do jakog mirisa. Aromatičan je i pikantan. Koristi se za kus-kus, čili sa rakovima, supe, ribe, jagnjetinu, piletinu i povrće.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio