Počeli radovi na izgradnji turističko-manifestacionog trga u Čantaviru

Saopštenje gradonačelnika Subotice Stevana Bakića.

Danas smo, zahvaljujući sredstvima ministarstva privrede i Grada Subotice, u naselju Čantavir, započeli radove na izgradnji turističko-manifestacionog trga. Ovaj projekat vredan je nešto više od 55,8 miliona dinara (sa PDV-om). Ministarstvo privrede izdvojilo je, u tu svrhu, sredstva u visini od oko 27,9 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedio Grad. Površina trga za turističke svrhe biće nešto više od 8.700 kvadratnih metara.

Trenutno stanje trga u samom centru naselja, iza crkve, ne zadovoljava potreba Čantavira u oblasti privrede, turizma i javnih manifestacija i Grad Subotica je doneo odluku da ovo naselje zaslužuje jedan nov, veliki i funkcionalan prostor dostojan svojih stanovnika.

U Čantaviru živi 6.500 ljudi, većinom poljoprivrednika. Čantavirci su ponosni domaćini, naročito uspešni u stočarstvu, koje je posebno razvijeno, pa je ovde sedište  i regionalnog lidera u proizvodnji stočne hrane. Naselje koje se pominje još u srednjem veku, danas ima svoje javno-komunalno preduzeće, razvijenu privredu i sva obležja dobro uređenog mesta za život.

Celo saopštenje gradonačelnika možete preuzeti na ćiriličnom pismu ovde.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio