Subotička toplana spremna za grejnu sezonu od 15. oktobra

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je postrojenja JKP „Subotička toplana“ i nakon razgovora sa direktorom toplane i njegovim saradnicima utvrdio da je sve spremno da grejna sezona uskoro i počne.

– Vlada republike Srbije je obezbedila sve potrebne rezerve gasa a Ministarstvo energetike i rudarstva je napravilo program za mere štednje, a jedna od tih mera je da svi proizvođači toplotne energije i distributeri daljinskog grejanja garantovanu temperaturu sa 21 stepen spuste za 1 stepen dole, dakle na 20 stepeni. – najavio je Bakić i zahvalio se u ime grada predsedniku republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je, po njegovim rečima, prepoznao problem energetske krize i preduzeo sve mere da građani Subotice dočekaju kraj grejnje sezone sa toplim radijatorima.

– Subotička toplana od 2018. godine nije podizala cene, u međuvremenu je gas poskupeo za 12% a električna energija za 26,3%, tako da smo u zajedničkom dogovoru, Grad i rukovodstvo toplane, doneli odluku da podignemo cenu koštanja daljinskog grejanja za 10%. – izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Direktor JKP „Subotička toplana“ Saša Petković ukazao je na to da su remontne aktivnosti toplane, koje su trajale punih pet meseci, uspešno završene i da je u sklopu istih urađeno oko 800 raznih operacija na kompletnom sistemu daljinskog grejanja.

– Urađena je rekonstrukcija kompletnog mazutskog voda i rezervoara, tako da u slučaju nekog poremećaja na tržištu gasa, imamo i alternativu za grejanje a to je mazut. – izjavio je Petković naglasivši da su sve inspekcijske provere završene i da je „Suzbotička toplana“ potpuno spremna za početak grejnje sezone. –

– Prema odluci grada, zvanična grejna sezona počinje 15. oktobra, a mi od 1. oktobra svakodnevno u 21:00 čas pratimo koja je temperatura, i u slučaju da ona bude tri noći za redom ispod 12 stepeni mi ćemo pokrenuti postrojenje i krenuti sa grejnom sezonom – istakao je direktor Subotičke toplane.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio