Popis stanovništva završava za dva dana

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova zvanično bi se trebao završiti ali u Subotici još uvek nisu popisana sva domaćinstva, pa će popisivači i u narednim danima nastaviti sa radom.

Krajnji rok za završetak popisa je 7. novembar, a procenjuje se da je u Subotici nepopisano ostalo još oko 100 domaćinstava koja će, prema očekivanjima Odeljenja statistike u Subotici biti završena za dan ili dva. Do ovog u našem gradu je u proteklih mesec dana popisano više od 120.000 osoba i preko 48.000 domaćinstava, a popisivači imaju rok do ponedeljka da obiđu i popišu nešto manje od 100 adresa.

Za potrebe popisa Subotica je angažovala 275 popisivača i 42 instruktora međutim, pojedini popisivači odustali su od posla pa je to ujedno i razlog produženja roka. Subotičani su uglavnom bili saradljivi i odziv naših sugrađana je zadovoljavajući iako je bilo i par neprijatnih situacija koje su zabaležene na terenu. U popisnim komisijama organizovano je i dežurstvo a u vremenu od 8 do 20 časova popisivačima se prosleđuju zahtevi, odnosno kontakti domaćinstava koja su se javila da nisu popisana.

Domaćinstva mogu da se obrate ili na info centar Zavoda za statistiku na besplatan broj 0800/444-005, gde će ostaviti svoj kontakt, nakon čega će ih pozvati dežurni popisivač. Takođe mogu i da se obrate popisnoj komisiji  na broj telefona 024/626-970. Osim Subotice, popis se nastavlja i u Užicu, Valjevu, Smederevu, Pančevu, Šapcu, Novom Sadu i pojedinim gradskim opštinama u Beogradu, najavljuje se da će prvi preliminarni rezultati biti objavljeni 30 dana po završetku popisa.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio