U Inđiji usvojena odluka o dodeli energetskih vaučera

Članovi lokalnog parlamenta Skupštine opštine Inđija jednoglasno su usvojili odluku o dodeli energetskih vaučera. Korisnici ovih subvencija su domaćinstva na teritoriji Opštine, a vaučer mora da glasi na punoletnog člana domaćinstva.

Energetskim vaučerom može da se plati račun za utrošeni gas izdat od strane JP „Ingas“ Inđija, ili da se on iskoristi za refundaciju računa za kupljeno ogrevno drvo, briket, pelet i ugalj. Rok važenja vaučera je tri meseca od dana izdavanja. Vrednost subvencije iznosi 10.000,00 dinara za sezonu osim za korisnike kojima je već utvrđen status energetski ugroženog kupca u skladu sa Uredbom o energetski ugroženom kupcu. Vrednost takbih vaučera iznosi 3.000,00 dinara.

Pravo na dodelu energetskih vaučera utvrđuje Кomisija za utvrđivanja prava za dodelu subvencije koju obrazuje Centar za socijalni rad „Dunav“ Inđija. Uslovi za dodelu energetskih vaučera su da podnosilac zahteva i svi članovi domaćinstva imaju prebivalište na teritoriji opštine Inđija i da ukupan mesečni prihod i primanja po domaćinstvu ne prelazi iznos od 50.000,00 dinara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio