Sredstva za doček Nove godine preusmeriće se na mlade i za lečenje dece

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je danas 06. decembra odluku da sredstva iz Budžeta grada, u iznosu od 5.911.000 dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena mladima i za lečenje dece.

Tako će deo iznosa biti preusmeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija, za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova. Takođe, deo sredstava, tačnije 959.000 dinara, biće usmeren na Budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta.

Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći. Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine. Preko ove Fondacije, lokalna samouprava je u svrhu pomoći, u tekućoj godini realizovala do sada 83 molbe.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio