Književno veče u zadužbini Dušana Radića u četvrtak 9. marta

Srpski kulturni centar “Sveti Sava”, zadužbina Dušana Radića, u četvrtak, 9. marta organizuje književno veče “Na krilima orla” u toku kojeg će predstaviti pesničko stvaralaštvo Ljubiše Vojinovića – Majstorovskog.

O poeziji Majstorovskog govoriće Dana Radulović, književnica, i Đorđe Sekulić, književnik. Ljubiša Vojinović rođen je, u martu 1964. godine u selu Majstorovina, koje se nalazi na istočnim padinama planine Bjelasice u Crnoj Gori. Diplomirani je inženjer mašinstva i Master je tehničkih nauka, član je Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine, Udruženja pesnika Srbije, Saveza književnika u otadžbini i rasejanju, Udruženja pisaca “Vukovo pero” i “Gorski vidici”. Ljubitelj je planina, reka, borova i orlova a njegova objavljena književna dela su „Čovjek, Bog i kamen”, „Na krilima orla“, „Pismo caru“, „Na stijeni surog orla“ i „Vatra u srcu“.

Neke od njegovih pesama, prevedene su i objavljene na ruskom, bugarskom engleskom i nemačkom jeziku a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja na pesničkim konkursima. Početak književne večeri zakazan je za 19 časova a ulaz je za sve zainteresovane slobodan.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio