Saopštenje gradonačelnika Stevana Bakića povodom navodne afere sa JP „Subotica-trans“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izdao je saopštenje za javnost u kojem kaže sledeće:

“ Povodom netačnih navoda i insinuacija koje se pojavljuju u javnosti i tri nedelje nakon mog obraćanja na pres konferenciji, i ataka opozicionih lokalnih „političara u pokušaju“ na JP „Subotica-trans“ kroz polovične i netačne informacije, sa punom odgovornošću i danas, baš kao i tada napominjem, na osnovu dokaza i argumenata, koje sam zatražio od preduzeća i dostavljam ih u prilogu, da je tokom 2022. godine kompanija „Dunav osiguranje“ A.D.O. Beograd, dugogodišnji poslovni partner JP „Subotica-trans“ Subotica, opredelila sredstva koja je dana 22.09.2022. godine nepovratno  preusmerila u iznosu od 997.843,00 dinara na račun preduzeća, a po osnovu Ugovora o korišćenju sredstava preventive.

S obzirom da je JP „Subotica-trans“ Subotica pre Ugovora o korišćenju sredstava preventive ulagala u oblasti bezbednosti zaposlenih i vozila na putevima, tj. u preventivu i oblast protivpožarne zaštite, izvršena je refundacija dela utrošenih sredstava u prevenciju od strane kompanije „Dunav osiguranje“ A.D.O. Beograd. Obzirom da je time ostvarena ušteda u ukupnim troškovima, kolegijum izvršnih direktora JP „Subotica-trans“ Subotica doneo je odluku da se nabavi tj. kupi osnovno sredstvo neophodno za rad preduzeća, kojim se u budućnosti umanjuje rizik od nastanka požara, i kao takvo  jedno je od osnovnih u prevenciji.

Dakle, reč je o nepovratnim sredstvima koja su obezbeđena tj. odvojena od strane kompanije „Dunav osiguranje“ A.D.O., iz kojih je i kupljen predmetni uređaj, te je pokušaj zamene teza i igra reči kojom se služe lokalni politikanti više nego očigledan.

Napominjem da je grad godinama svim subotičkim preduzećima bio i biće podrška, ne samo kroz subvencije nego i kroz kontrolu njihovog rada i funkcionisanja, unapređenje usluga i uslova rada preduzeća. Subotička javnost, nažalost, ne može a da ne bude izložena pokušajima izvrtanja istine, pre svega zbog činjenice da je izvrtanje istine, poziv na ulicu i linč i rušenje institucija jedini način da na sebe skrenu pažnju građana, kad već ne mogu to da učine svojim programima.“

Gradonačelnik Subotice

Stevan Bakić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio