Na 13. Sportskoj Olimpijadi radnika Vojvodine učestvovalo 239 takmičara iz Subotice

Završna manifestacija 13. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine u organizaciji Saveza sport za sve Vojvodine i domaćina opštine Ade, održala se  od 7. do 9. jula 2023. godine.

U toku tri dana na jednom mestu okupilo se nekoliko hiljada radnika, sportista koji su se na sportskim borilištima borili za svoje firme, opštine  i Regione. Svečano otvaranje 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine održalo se  u petak, 07. jula 2023. godine u Opštini Ada, na fudbalskom stadionu u okviru RC „Adica“. Nakon svečane ceremonije i defilea učesnika, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je otvorio je 13. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine. Prisutne su ovom prilikom pozdravili i predsednik Opštine Ada Zoltan Bilicki, predsednica Saveza „Sport za sve“ prof. dr Milena Mikalački i predsednik OK 13.SORV Goran Milić.

Tokom tri dana osim bogatog sportskog programa u Adi se odražo i niz kulturno zabavnih manifestacija. Svečano zatvaranje je održano u nedelju 9. jula tekuće godine, kada je i imenovan grad Sombor za domaćina i organizaciju sledeće 14. SORV. Region Severna Bačka koji čine Grad Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš i Kanjiža se takmičio u 18 od 19 discipilna za muškarce i u 9 od 10 diciplina za žene sa ukupno prijavljenih 345 takmičara, 262 muškaraca i 83 žene, i time činio jedan od najmasovnijih Regiona. Samo iz Grada Subotice učešće je uzelo 239  takmičara, 51 žena i 188 muškaraca.

Region Severna Bačka je na 13 SORV osvojio ukupno 32 odličja i to 9 zlatnih , 12 srebrnih i 11 bronzanih. Sveukupni pobednik po sportskom učinku još nije proglašen, ali Region Severna Bačka po rezultatima svojih takmičara nakon okončanja 13. SORV ima veliku šansu da i ovaj put odbrani titulu najuspešnijeg Regiona.

Trackbacks and Pingbacks

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio