Na Terminalu Kelebija sprečen pokušaj krijumčarenja različite robe u vrednosti od 20.000 evra

Carinici su 18. jula 2023. godine na Terminalu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja različite robe, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamion stranih registarskih oznaka, koji je prema tranzitnoj dokumentaciji prevozio robu iz Danske ka Severnoj Makedoniji. Carinici su prilikom kontrole u prostoru predviđenom za odlaganje alata, sa obe strane kamionske prikolice, kao i u kabini iznad ležaja, pronašli i veliku količinu sakrivene robe. Pomenuti prostor bio je prepun torbi i kutija u kojima se nalazila muška, ženska i dečja garderoba, sa etiketama poznatih robnih marki na sebi. Pored odeće, u kabini i paletarnicima pronađeni su i mali kućni aparati, ručni alat, tepih, kućna dekoracija, šolje, čaše, sijalice, pakovanja različite kafe i druga nova roba.

Krijumčarena roba je u hitnom sudskom postupku oduzeta, a 26-godišnji vozač kamiona je novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio