Otvorena izložba u čast Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković prisustvovala je sinoć u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu otvaranju izložbe pod nazivom „U sećanje na: Paolo/Siniša“, po segmentima posvećenim Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju. Izložba će trajati do 03. avgusta.

Gojković je tom prilikom istakla da na ovaj način čuvamo uspomenu na velikane svetskog fudbala, dodavši da su Siniša Mihajlović i Paolo Rosi bili najbolji predstavnici svojih zemalja, šampioni sveta i Evrope, majstori fudbala i uzori mladima, a na prvom mestu dobre osobe i jake ličnosti. Potpredsednica Vlade je ukazala na to da Siniši Mihajloviću, zbog svega što je kao sportista i čovek uradio za našu zemlju, dugujemo veliku zahvalnost i poštovanje. Ona je izrazila zahvalnost porodicama Mihajlović i Rosi, kao i Muzeju primenjene umetnosti na realizaciji ove izložbe. U okviru postavke izloženi su ključevi Grada Novog Sada koje je Gojković, u vreme kada je bila gradonačelnica tog grada, uručila Mihajloviću na svečanosti na kojoj mu je dodeljeno priznanje počasnog građanina Novog Sada. Na otvaranju izložbe, u organizaciji World Camp International i Fondacije Paolo Rosi, obratili su se brat Siniše Mihajlovića, Dražen Mihajlović, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Biljana Jotić, ambasador Italije u Beogardu Luka Gori, supruga Paolo Rosija, Federika Kapeleti, direktor Italijanskog instituta za kulturu Roberto Ćinkota i direktor izložbe Marko Škembri.

Izložba je organizovana po segmentima posvećenim Mihajloviću, Rosiju, međunarodnom i jugoslovenskom sportu i običnom životu. Tema je posvećena ličnim karakteristikama u javnoj kulturi i javnom životu Srbije i Italije. Publika će izložbu moći besplatno da pogleda do 3. avgusta, od utorka do subote između 11 i 19 časova i nedeljom od 11 do 18 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio