Na 15. sednici gradskog veća Grada Subotice usvojeno Rešenje o utvrđivanju broja dece u predškolskim ustanovama „Naša radost“

Gradsko veće Grada Subotice održalo je , 15. avgusta 89. redovnu sednicu na kojoj je, između ostalog, doneta Odluka o pristupanju izradi Srednjeročnog plana Grada Subotice za period od 2024. do 2026. godine.

Na sednici je takođe usvojeno Rešenje o utvrđivanju broja dece u vaspitnoj grupi obuhvaćene predškolskim vaspitanjem u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ Subotica u školskoj 2023/2024. godini. U predškolskim objektima u kojima se odvija predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a nalaze se u sastavu Predškolske ustanove “Naša radost” Subotica određeno je da će jasleni uzrast od 1. do 3. godine činiti 48,5 grupa sa 872 dece, celodnevni boravak za uzrast od 3. do 7. godine imaće 127 grupa sa 3225 dece, dok će poludnevni boravak činiti 30 grupa sa 473 dece, što znači da ukupan broj grupa obuhvaćenih predškolskim vaspitanjem u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ Subotica u školskoj 2023/2024 čini 205,5 grupa sa 4670 dece. U zabavišnoj grupi na terenu gde se predškolsko vaspitanje i obrazovanje odvija samo u jednoj vaspitnoj grupi minimalan broj šestogodišnjaka određuje se sa 4 dece.

Prema Odluci Skupštine grada Subotica od 8. avgusta tekuće godine, u objektima predškolske ustanove “Naša radost” boravak dece će od 01. septembra tekuće godine biti besplatan, dok će u svim drugim vrtićima i predškolskim ustanovama čiji je osnivač neku drugo privatno, fizičko ili ili pravno lice grad po detetu nadoknaditi troškove u visini do 10.000 dinara, što praktično znači da će i boravak dece u privatnim vrtićima takođe biti besplatan.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio