Prijave za „Penzionerske kartice“ nove generacije u više od 1500 poslovnica Pošte širom Srbije

Republički fond PIO i Pošta Srbije, u utorak 8. avgusta 2023. godine, u šalter sali Glavne pošte u Beogradu, predstavili su novu uslugu prijave za penzionerske kartice nove generacije na svim šalterima pošta. Korisnici penzije će od sada svoju prijavu za dobijanje Penzionerske kartice moći da podnesu u više od 1.500 poslovnica pošta širom Srbije.

Povodom promovisanja nove usluge, direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, zahvalio je Pošti Srbije na iskazanoj zainteresovanosti da se uključi u projekat Penzionerske kartice koju izdaje RF PIO.

Bogatiji smo za 1.500 poslovnica, mesta na kojima će naši penzioneri moći da se prijave za novu Penzionersku karticu i to je nastavak dobre prakse, saradnje sa državnim preduzećima, lokalnim samoupravama, gde smo našim penzionerima omogućili da u svom mestu, u svojoj mesnoj zajednici, u svojoj pošti, iskoriste mogućnost da se prijave za Penzionersku karticu nove generacije. – rekao je Ognjenović i naveo da je RF PIO potpisao više od 350 sporazuma sa različitim državnim institucijama i privatnim sektorom.

Podatak da se do sada 660 hiljada penzionera prijavilo za Penzionersku karticu nove generacije govori da je inicijativa predsednika Srbije pun pogodak. Penzionerske kartice su jedan od nacionalnih interesa koji je Pošta Srbije prihvatila i podržala.

Bolji život naših penzionera jeste nacionalni interes, a mi ćemo se truditi svakog dana da naši penzioneri danas žive bolje nego što su živeli juče. – naglasio je direktor Fonda.

Ognjenović je najavio povećanje penzija koje će u oktobru iznositi 5,5 procenata, kao i da će tri meseca nakon toga uslediti novo povećanje od 14,6 odsto.

Imaćemo za 44 odsto veće penzije nego što su bile, a to je ono što smo obećali, da ćemo 2025. godine imati prosečnu penziju 450 evra, a prosečnu platu 1.000 evra. – naveo je Relja Ognjenović.

V. d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević, istakao je da je priključivanje Pošte Srbije ovom projektu bio potpuno logičan korak, s obzirom na to da se radi o javnom preduzeću, jednom od glavnih činilaca kada su u pitanju usluge koje se pružaju stanovništvu, a pogotovo penzionerima, koji kada je reč o platnim institucijama upravo u Poštu Srbije imaju najviše poverenja.

Đorđević je pozvao penzionere da posetu poslovnicama pošta širom zemlje, kojih je u ovom trenutku 1.534, iskoriste i za prijavu za Penzionersku karticu, i naglasio da je ova usluga koju pruža Pošta Srbije potpuno besplatna. On je kazao da će zaposleni na šalterima pošta penzionerima nuditi mogućnost da se prijave za svoju Penzionersku karticu i istakao da prijava ne zahteva previše složenu proceduru i mnogo vremena, a penzioneri će ubuduće dobiti veliku korist od toga. Primena i korišćenje novih penzionerskih kartica počinju 1. oktobra.

Foto: privatna arhiva

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio