„Zavičajni dani“ u Subotici od utorka 05. septembra

U Subotici se u narednih pet dana održavaju 10. po redu „Zavičajni dani“, a organizator manifestacije je Savez srpskih udruženja severnobačkog okruga. Ovogodišnji program imaće širok karakter, veliki deo posvećen je deci, a posetioce takođe očekuje i dosta kulturnih, humanitarnih i sportskih događaja. Manifestacija počinje sutra, 05. septembra, u 20 časova, svečanim otvaranjem u Velikoj većnici Gradske kuće kojem će prisustvovati i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Program nastavljamo u sredu, 06. septembra humanitarnim koncertom subotičkih horova koji će se takođe održati u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 19 časova. Sav prihod od koncetra usmeren je za izgradnju crkve Svetog Spiridona u Petrinji, Republika Hrvatska. Cena ulaznice je 500 dinara. – izjavio je Miroslav Karan, predsednik Saveza srpskih udruženja severnobačkog okruga koji je dodao da narednog dana, u četvrtak, 07. septembra sve posetioce manifestacije očekuje takođe bogat program.

U Osnovnoj školi u Pačiru upriličiće se dečji program u organizaciji pesnika Todeta Nikoletića, a na gradskom trgu sa početkom u 10 časova biće organizovan sportski dan za decu i sportiste mlađih uzrasta, potom konferencija beba, a nakon toga, od 20 časova i muzički festival za decu „Više od zvezdica“ gde će nastupiti devojčice mlađih uzrasta.

Za petak, 08. septembar organizatori su predvideli nastupe kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa, a od 20 časova sve posetioce „Zavičajnih dana“ očekuje koncert Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža.

U subotu, 09. septembra program na gradskom trgu počinje od 16 časova Festivalom izvornih srpskih pesama nakon čega ponovo slede nastupi KUD-ova i pevačkih grupa iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske. Veče i manifestaciju zatvara koncert Srbskih provoslavnih pojaca i Branke Zečević.

Zavičajni dani šalju jaku i jasnu poruku muntikulturalnosti u Subotici koja po njoj i jeste poznata, i predstavljanju srpske kulture, istorije i tradicije koja je veoma bogata i koja se ne odnosi samo na stanovništvo koje živi u Subotici već prvenstveno srpsko stanovništvo koje je došlo iz različitih regija i prostora i koji u Suboticu nisu ništa drugo mogli doneti osim svoje kulture, običaja i tradicije. – istakao je Karan pozvavši sve koji žele da posete manifestaciju „10. Zavčajni dani“. U slučaju kiše, programi manifestacije premeštaju se u prostor Tehničke škole „Ivan Sarić“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio