Gradonačelnik Bakić uručio novo sanitetsko vozilo Domu Zdravlja

Ključeve novog sanitetskog vozila koje je namenjeno za Službu hitne medicinske pomoći, gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić uručio je danas direktorki Doma Zdravlja Subotica, Tatjani Popović, ispred ambulante “Prozivka”. Za nabavku vozila iz gradskog budžeta izdvojeno je 6.341.550 dinara, a uz vozilo je uručen i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša u vrednosti od 1.908.000 dinara.

Novo sanitetsko vozilo opremljeno je najmodernijim dvodelnim nosilom, kardiološkom stolicom i dovodom za kiseonik na koji može da se priključi respirator koji je Dom zdravlja Subotica dobio od Pokrajinske vlade. Aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša Dom zdravlja do sada nije imao, time smo se potrudili kao lolakna samouprava da unapredimo zaštitu i olakšamo posao zaposlenima u službi hitne medicinske pomoći, on je najkorisniji na terenu i služi ta reanimaciju. – istakao je gradonačelnik Bakić dodavši da je u budžetu Grada Subotice za 2023. godinu za zdravstvenu zaštitu opredeljeno 34,9 miliona dinara, što ostavlja još prostora da se do kraja godine dodatno pomogne Domu zdravlja Subotica i svim njenim službama.

Direktorka Doma zdravlja Tatjana Popović izrazila je zahvalnost lokalnoj samoupravi koja je donirala novo, savremeno vozilo.

Vozilo će mnogo doprineti u radu, opremljeno je najsavremenijim dvodelnim nosilom i najsavremenijom kardiološkom stolicom. Aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša do sada nismo imali, služi za reanimaciju, odnosno kompresiju grudnog koša i već je spasao mnoge živote tokom prethodna dva-tri meseca koliko ga koristimo. – dodala je Popović i istakla da su sanitetska vozila i prateća oprema i dalje preko potrebni za rad zdravstvebnih slubi.

Dom zdravlja Subotica trenutno u svom voznom parku ima 14 vozila, od kojih su dva uručena u toku ove godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio